Make your own free website on Tripod.com
 
 

Harjoitusten vetäjät:

Minna Lehtola
puh: 040 8613194
e-mail:


Jan "Janne" Nyman
Reino Salli

Eve Salmela
puh: 050 3655640
e-mail:


Jere Siljamäki
Sami Tuominen
Hannu Turunen

VAASAN HAN MOO DO RY.

Historiaa

Vaasan Han Moo Do ry on perustettu vuonna 1991. Seuran toiminta alkoi vuonna 1990 kun korealaissyntyinen taistelulajien opettaja Young Suk (7.dan musta vyö) aloitti perustamansa itsepuolustuslajin Han Moo Don opettamisen Vaasassa. Alkuun mestari Young Suk opetti pelkästään Han Moo Do:ta, mutta vuodesta 1992 alkaen hän opetti myös toista korealaista itsepuolustuslajia Hoi Jeon Moo Soolia sekä Taijia (koreaksi tae kuk kwon). Mestari Young Suk opetti Vaasassa kerran viikossa aina vuoden 1994 loppuun saakka, jonka jälkeen hän muutti Ylivieskaan ja myöhemmin Ouluun ja edelleen Rovaniemelle. Vuodesta 1995 alkaen on Young Suk vetänyt erityyppisiä leirejä Etelä- Pohjanmaalla noin kerran kuukaudessa. Leireillä opetellaan mm. asetekniikoita, ottelutekniikoita ja itsepuolustustekniikoita.

Seuran toiminta

Seuran toiminnan tavoitteena on Vaasan Han Moo Do -harrastuksen ylläpitäminen. Vaikka seura on saanut nauttia menestystä SM-tasollakin ei seuran päätavoite ole kilpailutoiminta tai kilpailuissa menestyminen vaan tarkoituksena on pitää harjoitukset riittävän kovatasoisina ja monipuolisina, niin että niiden pohjalta voi osallistua kilpailuihin. Mitään erillistä kilpailuryhmää ei siis toistaiseksi ole ollut. Kuitenkin jokainen, joka haluaa panostaa kilpailuihin saa siihen myös opastusta sekä tarvittaessa erityisharjoittelua.

Harjoituksia järjestetään 5 kertaa viikossa ja ne kestävät 1-2 tuntia. Harjoituksissa pyritään pitämään yllä hyvähenkistä oppimaan motivoivaa henkeä, jotta harjoituksien ajoittainen rankkuus tuntuisi mielekkäämmältä. Harjoituksissa pyritään harjoittelemaan alkuperäisen moo don hengessä keskittyneesti, rennosti olemalla 100% läsnä tilanteessa. Jotta harjoitusten taso säilyisi hyvänä ja että uusia ideoita olisi aina tarjolla pyrkivät harjoitusten vetäjät saamaan mahdollisimman paljon lisäopetusta opettaja Young Sukilta. Myös muiden harrastajien suositellaan osallistuvan Young Sukin järjestämille leireille, jo pelkästään leireiltä saatavan inspiraation sekä lisämotivaation vuoksi.

Han Moo Do on joustava ja uutta luova laji joka on "constantly moving forward". Myös seurojen välinen yhteistyö on hyvää sekä HMD että HJMS-seurojen välillä. Seura kuuluu noin 50-60 muun seuran kanssa korealaisten taistelulajien yhteiseen Suomen Oriental Moo Do -liittoon.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja
Reino Salli
puh: 06 3201109

Rahastonhoitaja
Hannu Turunen
puh: 050 5220091
e-mail:

Sihteeri
Jan Nyman
puh: 040 8410130
e-mail: